Zestaw do stabilizacji - WINA Z CUKREM Zobacz większe

Zestaw do stabilizacji - WINA Z CUKREM

4165

Nowy produkt

Zatrzymanie i unikanie powtórnej fermentacji

Więcej szczegółów

6,00 zł brutto

6,00 zł za 1 komplet

Więcej informacji

Skład zestawu:

SKŁADNIK OCHRONNY, przed rozwojem pleśni i drożdży, którym jest sorbitan potasu. To środek bezzapachowy, bezsmakowy, który zabezpieczy wino przed ponowną fermentacją w butelce i pozwoli mu długo leżakować. Dedykowany głównie do win zawierających cukier, o stężeniu alkoholu poniżej 15 %.

SKŁADNIK DO STABILIZACJI, którym jest pirosiarczyn potasu. Poza właściwościami antybakteryjnymi, które pozwalają zabezpieczyć wino przed infekcjami, pozwala ustabilizować moszcz lub wino, zwiększyć ekstrakcję koloru oraz ograniczyć lub zatrzymać fermentację w wysokich temperaturach. Po dodaniu do wina daje ponad 57 %  SO2.  

Cechy zestawu:

  • uniknięcie re-fermentacji w butelkach,
  • stabilizacja procesu fermentacji,
  • zabezpieczenie przed: infekcjami, bakteriami i drobnoustrojami,
  • ograniczenie / zatrzymanie procesu fermentacji.

Zawartość saszetek:

  • zestaw przeznaczony jest na ilość nastawu dla balonu o pojemności do 25 L. W przypadku balonów 34 - 54 L ilość należy podwoić,
  • sorbitan potasu: 5 g,
  • pirosiarczyn potasu: 2 g,
  • wymiary całego pakietu: 14 x 8.5 x 1 cm,
  • waga pakietu: 20 g.

producent / dystrybutor: TERDENS

Kod EAN 5901733004165

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku