
Indeks: 0433
Indeks: 0433
Indeks: 0358
Indeks: 0372
Indeks: 0495
Indeks: 1492
Drożdże gorzelnicze NATURAL
Drożdże gorzelnicze o mocy alkoholu do 21 %, z naturalnym czasem procesu fermentacji.
Przeznaczone do fermentownia cukrów w nastawach z różnych surowców: owoców (np. jabłka, wiśnie, śliwki), zbóż (np. żyto, pszenica, jęczmień, kukurydza), ziemniaków oraz melasy.
Fermentacja 9 kg cukru zajmuje ok. 6 dni.
Opakowanie przeznaczone jest na 33 L nastawu.
Sposób użycia:
Należy rozpuścić bardzo dokładnie 9 kg cukru w 33 L wody o temperaturze 28-30 °C. Można do tego użyć balonów szklanych lub pojemników fermentacyjnych. Przed dodaniem drożdży należy bardzo dokładnie wymieszać nastaw (2-3 min), co spowoduje dobre natlenienie i bardzo pomoże w prawidłowym namnożeniu. Po dodaniu drożdży (całości opakowania 140 g), należy nastaw ponownie, dokładnie wymieszać. Naczynie z nastawem należy zamknąć ale nie zamknięciem szczelnym. Fermentacja ma przebieg burzliwy, wytwarza dużo gazów, które w przypadku braku ujścia zniszczą naczynie. Do zamknięcia można wykorzystać korek z rurką fermentacyjną. Fermentacja może przebiegać w temperaturze 26-27 °C.
Cechy produktu:
Zawartość saszetek:
producent / dystrybutor: TERDENS
Kod EAN 5901733014065
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Indeks: 14157
Indeks: 4110 - m
Indeks: 14317
Indeks: 4448
Indeks: 4103 - wb
Indeks: 4394
Indeks: 14676
Drożdże gorzelnicze NATURAL
check_circle
check_circle