Drożdże gorzelnicze - NATURAL Zobacz większe

Drożdże gorzelnicze - NATURAL

14065

Nowy produkt

Drożdże gorzelnicze NATURAL

Więcej szczegółów

11,90 zł brutto

11,90 zł za 1

Więcej informacji

Drożdże gorzelnicze o mocy alkoholu do 21 %, z naturalnym czasem procesu fermentacji.

Przeznaczone do fermentownia cukrów w nastawach z różnych surowców: owoców (np. jabłka, wiśnie, śliwki), zbóż (np. żyto, pszenica, jęczmień, kukurydza), ziemniaków oraz melasy.

Fermentacja 9 kg cukru zajmuje ok. 6 dni.

Opakowanie przeznaczone jest na 33 L nastawu.

Sposób użycia:

Należy rozpuścić bardzo dokładnie 9 kg cukru w 33 L wody o temperaturze 28-30 °C. Można do tego użyć balonów szklanych lub pojemników fermentacyjnych. Przed dodaniem drożdży należy bardzo dokładnie wymieszać nastaw (2-3 min), co spowoduje dobre natlenienie i bardzo pomoże w prawidłowym namnożeniu. Po dodaniu drożdży (całości opakowania 140 g), należy nastaw ponownie, dokładnie wymieszać. Naczynie z nastawem należy zamknąć ale nie zamknięciem szczelnym. Fermentacja ma przebieg burzliwy, wytwarza dużo gazów, które w przypadku braku ujścia zniszczą naczynie. Do zamknięcia można wykorzystać korek z rurką fermentacyjną. Fermentacja może przebiegać w temperaturze 26-27 °C.

Cechy produktu:

  • spokojny start fermentacji,
  • 9 kg cukru po 6 dniach,
  • moc alkoholu: do 21,0 %,
  • temperatura przebiegu fermentacji: 26 - 27 °C.

Zawartość saszetek:

  • zestaw przeznaczony jest na ilość nastawu 33 L,
  • drożdże gorzelnicze, pożywki: fosforan potasu, fosforan dwuamonowy, siarczan magnezu, węglan wapnia, witamina B1,
  • wymiary całego pakietu: 16 x 11 x 1,5 cm,
  • waga pakietu: 140 g.

producent / dystrybutor: TERDENS

Kod EAN 5901733014065

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku