Drożdże gorzelnicze - COBRA Zobacz większe

Drożdże gorzelnicze - COBRA

14041

Nowy produkt

Drożdże gorzelnicze - COBRA

Więcej szczegółów

10,70 zł brutto

10,70 zł za 1

Więcej informacji

Drożdże gorzelnicze o mocy alkoholu do 21%, z naturalnym czasem procesu fermentacji.

Przeznaczone do fermentownia cukrów w nastawach z różnych surowców: owoców (np. jabłka, wiśnie, śliwki), zbóż (np. żyto, pszenica, jęczmień, kukurydza), ziemniaków oraz melasy.

Fermentacja 7 kg cukru zajmuje ok. 6 dni.

Opakowanie przeznaczone jest na 21 L nastawu.

Sposób użycia:

Należy rozpuścić bardzo dokładnie 7 kg cukru w 21 L wody o temperaturze 28-30 °C. Można do tego użyć balonów szklanych lub pojemników fermentacyjnych. Przed dodaniem drożdży należy bardzo dokładnie wymieszać nastaw (2-3 min), co spowoduje dobre natlenienie i bardzo pomoże w prawidłowym namnożeniu. Po dodaniu drożdży (całości opakowania 105 g), należy nastaw ponownie, dokładnie wymieszać. Naczynie z nastawem należy zamknąć ale nie zamknięciem szczelnym. Fermentacja ma przebieg burzliwy, wytwarza dużo gazów, które w przypadku braku ujścia zniszczą naczynie. Do zamknięcia można wykorzystać korek z rurką fermentacyjną. Fermentacja może przebiegać w temperaturze 26-28 °C.

Cechy produktu:

  • spokojny start fermentacji,
  • 7 kg cukru po 6 dniach,
  • moc alkoholu: do 21,0 %,
  • temperatura przebiegu fermentacji: 26 - 28 °C.

Zawartość saszetek:

  • zestaw przeznaczony jest na ilość nastawu 21 L,
  • drożdże gorzelnicze, pożywki: fosforan potasu, fosforan dwuamonowy, siarczan magnezu, węglan wapnia, witamina B1,
  • wymiary całego pakietu: 16 x 11 x 1,5 cm,
  • waga pakietu: 105 g.

producent / dystrybutor: TERDENS

Kod EAN 5901733014041

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku